TOP NEWS Politică Economie Societate Incidente Cultură Sport Foto Video LIVE
Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomie
15:46; 8-03-2016 0 3418
Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomie

Portalul de știri Gagauzinfo.MD prezintă cititorilor săi o selecție a celor mai de succes zece femei din autonomie. În top 10 au intrat cunoscutele femei originare din Găgăuzia, care au realizat mari performanțe în domeniul politicii, afacerilor, culturii și sportului.

De Ziua Internațională a Femeii, 8 martie portalul de știri Gagauzinfo.MD publică un Top 10 cele mai de succes femei din Găgăuzia.

În ciuda faptului că femeile, prin natura lor sunt sexul mai slab, reprezentantele topului nostru reușesc să combine puterea spiritului, tăria de caracter, tenacitatea și insistența cu feminitatea, gingășia și bunătatea. De asemenea, ele au adus o contribuție considerabilă la promovarea imaginii pozitive a Găgăuziei și la formarea statutului social al femeii în societatea modernă.


IRINA VLAH

Prima din istoria Găgăuziei femeie, care a reușit să devină bașcan al regiunii. Ea a dat un exemplu femeilor din autonomie că prin muncă pot fi obținute rezultate înalte. La moment, Irina Vlah este unul dintre cei mai de succes politicieni, nu doar în Găgăuzia, dar și în toată Moldova. Să fii șef al autonomiei nu este o sarcină ușoară, dar, Irina Vlah se descurcă excelent cu rolul său!

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieTATIANA ȘEGOLEVA

Directorul artistic al ansamblului național găgăuz de cîntece și dansuri "Duz-Ava" și singura femeie – dirijor din autonomie. Ea a fost premiată cu titlul de "Maestru în artă" al Republicii Moldova și a contribuit enorm la dezvoltarea culturii din autonomia Găgăuză.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieOLESEA TANASOGLO

În ciuda tinereții sale a atins rezultate bune în afaceri și în activitatea politică. Olesea Tanasoglo ocupă astăzi funcția de vicepreședinte al comitetului executiv al Găgăuziei pe probleme sociale. Datorită eforturilor depuse de ea, populația social-vulnerabilă beneficiază de sprijin și atenție, ceea ce este demn de respect și laudă.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieSVETLANA CAMILCIU

Cunoscută antreprenoare găgăuză, directorul fabricii de confecții Ridiager SV din Comrat. A fost inclusă în Top-10 cele mai de succes femei de autonomie pentru contribuția adusă la promovarea întreprinderilor găgăuze specializate în producerea produselor textile peste hotarele țării. La fabrica din Comrat se coase haine sub cunoscutele branduri, printre care Max Mara și Miroglio. Produsele găgăuze sunt exportate în mai multe țări din Europa. Întreprinderea dorește să-și extindă exporturilor spre țările CSI și se pregătește pentru lansarea propriei colecții de îmbrăcăminte pentru femei.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieECATERINA CÎLCIC

Halterofila Ecaterina Cîlcic în vîrstă de 17 ani este prima din istoria Găgăuziei fată, care a primit titlul de maestru al sportului de clasă internațională. Ecaterina Cîlcic practică un sport deloc feminin, dar nu și-a pierdut frumusețea și farmecul, fiind inclusă în selecția noastră a celor mai de succes femei.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieVALENTINA CAICÎ

Valentina Caicî a obținut rezultate bune în domeniul său de activitate – este una dintre puținele femei primari din Găgăuzia. Valentina Caicî în iunie 2015 a ocupat funcția de primar al satului Chiriet-Lunga, raionul Ceadîr-Lunga. Femeia primar rezolvă cu succes problemele consătenilor, în cooperare cu autoritățile regionale, mecenații și fundațiile.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieNATALIA ȘOȘEVA

Natalia Șoșeva este un politic activ din autonomie. Recent, ea a fost aleasă vicepreședinte al Adunării Populare a Găgăuziei și este singura femeie printre cei 35 de deputați ai APG. Natalia Șoșeva este un patriot al satului natal, Joltai. Face multe lucruri pentru dezvoltarea infrastructurii sociale din localitatea natală.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieMARIA ACBAȘ

În domeniul afacerilor s-a evidențiat și Maria Acbaș - directorul fabricii "Oloi pak", cel mai mare furnizor de produse lactate. Toți locuitorii autonomiei cunosc produsele de fabricii de brînzeturi sub marca "Sana". Compania și-a anunțat planurile de a construi în capitala autonomiei un complex cultural.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieECATERINA JECOVA

Nu am putut trece cu vederea și colegii noștri jurnaliști. Ecaterina Jecova timp de peste opt ani a ocupat funcția de președinte al companiei publice "Teleradio-Găgăuzia". Ea este autorul propriilor proiecte de televiziune. Toate acestea o caracterizează pe Ecaterina Jecova ca un manager de succes și un jurnalist profesionist.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomieANA STATOVA

Una dintre cele mai remarcabile business-women din Găgăuzia. Ana Statova este proprietara unui restaurant, unui centru comercial și unei serii de întreprinderi din satul Congaz, raionul Comrat. Își extinde în mod constant propria afacere, deschizînd pentru locuitorii autonomiei noi locuri de muncă.

Gagauzinfo.MD prezintă Top 10 cele mai de succes femei din autonomie
În Găgăuzia, bineînțeles, sunt multe femei demne de a fi incluse în top. Redacția portalului de știri Gagauzinfo.MD a prezentat propria versiune top 10.

Felicităm toate femeile din autonomia cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Să fiți și în continuare la fel de fermecătoare, oferindu-le bărbaților căldură și confort. Cu 8 martie!Articole pe teme asemănătoare:


 

 Top știri

08:55; 7-09-2017
FALS: USAID a expediat o scrisoare deputatului democrat Serghei Sîrbu
 18171
09:18; 31-07-2017
Fals: Traian Băsescu a declarat că Maia Sandu ”a coborât la nivelul” lui Andrei Năstase
 20012
20:23; 6-06-2017
Versiunea în limba de stat a portalului de știri Gagauzinfo.MD își sistează temporar activitatea
 21453
17:59; 6-06-2017
Ministrul finanțelor a explicat aprecierea leului față de dolar
 21505
17:37; 6-06-2017
La al doilea examen de bacalaureat în Găgăuzia nu a fost anulată nicio lucrare
 21472
17:31; 6-06-2017
Fondul rutier al Găgăuziei în 2017 constituie 31 milioane de lei: cum vor fi distribuite mijloacele
 21528
17:03; 6-06-2017
Găgăuzia este liderul în Republica Moldova la numărul populației deservite de sistemul de alimentare cu apă
 21365
16:35; 6-06-2017
Echipa "Maiak" din Chirsova a obținut bronzul Diviziei B la fotbal
 21387
16:21; 6-06-2017
Lîngă Vulcănești a fost reținut un camion plin cu țigări de contrabandă
 21441
16:16; 6-06-2017
În satul Congaz s-a deschis o capelă și fîntîna renovată de la intrarea din partea de sud în localitate
 22313
14:47; 6-06-2017
Autoritățile din Ceadîr-Lunga îndeamnă locuitorii să cosească iarba, pentru a preveni incendiile
 4189
12:24; 6-06-2017
În parcul " 40 лет ВЛКСМ" din Ceadîr-Lunga se instalează bănci noi
 2582
12:01; 6-06-2017
"Sănătatea este garanția unei vieți lungi": medicii găgăuzi îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii
 1124
11:04; 6-06-2017
Proiectele manualelor de Limba găgăuză pentru elevii de liceu vor fi gata în termen de un an
 1161
09:15; 6-06-2017
Cartierul "Bugeac" din satul Congaz de hram a primit apă potabilă
 1229
lowhigh
Analitică

Ivan Ialanji
În 2017 în Moldova bugetarii vor avea 13 zilele libere

Alex Radu
Drumarii din Taraclia dispun de tehnică suficientă, dar nu au suficient combustibil și lubrifianți

Ivan Ianacoglo
Găgăuzia și rolul ei în lumea turcică. Totalurile vizitei bașcanului în Kîrgîzstan